Muninn et12


Bindevæv er et stærkt og elastisk materiale, som ligger mellem kroppens væv og organer, hvor det stiver kroppen af, giver den form, og holder sammen på andre væv og organer.

Bindevæv ligger uden om og inden i muskler og organer. Forstil dig at alt er pakket ind i plastikposer. Bliver plastikposen, for stram, for lille, for uelastisk, så mangler musklerne/cellerne plads til at fungere optimalt. Equine Touch hjælper plastikposerne(bindevævet) til at blive mere elastisk og derved ved hestens muskler og celler få plads til at fungere optimalt.

Tilbage til bindevæv:

Bindevæv består af celler, tråde og grundsubstanserne vand, salte, proteiner og kulhydrater. Hud, ledbånd, sener og hinder omkring muskler og knoglerer bindevævsdannelser.

Ved opheling og genopbygning efter skader på bl.a. hud, muskler, sener, ledbånd og ledkapsler kan der dannes arvæv, som ligeledes er bindevævsdannelser.

Eksempler på bindevæv som blodvæv, benvæv og bruskvæv.
Bindevæv er et af kroppens fire primære væv, der udgøres af muskel-, nerve-, epithel- og bindevæv, og er karakteriseret ved store intercellulære rum, som indeholder ekstracellulært materiale. Bindevæv kan opdeles i undertyper, der bl.a. omfatter løst bindevæv, fibrøst bindevæv og fedtvæv.

Brusk-, ben- og blodvæv er også klassificeret som bindevæv, idet der er meget plads mellem cellerne og meget ekstracellulært materiale mellem dem.

Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /customers/1/4/f/muninn.dk/httpd.www/equinetouch/templates/muninn_et9/html/modules.php on line 39 Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /customers/1/4/f/muninn.dk/httpd.www/equinetouch/templates/muninn_et9/html/modules.php on line 39

Kontakt: Certificeret Equine Touch Practitioner Maj Westphal - telefon 245 245 20 - mail equinetouch@muninn.dk